Rumunija

2018-06-04 0 comments


 

06:00 – Polazak iz Skerlićeve ulice (ulica ispod Narodne biblioteke i hrama Sv. Save). Vožnja na relaciji: Pančevo – Kovin - Bela Crkva i granični prelaz Kaluđerovo do mesta Sasca Montana u Rumuniji.

9:30 – Dolazak u mesto Sasca Montana, priprema i polazak na pešačku turu: Sasca Montana – vodopad Šušara – Poiana Logor –Đavolje jezero (Lacul Dracului) - Sasca Montana.

Povratak je istom stazom ili asfaltnim putem pored sela Carbunari. Okvirno vreme pešačenja je 9 sati. Ukoliko bus može da dođe do sela Carbunari, pešačenje se skraćuje za 2 sata.

19:30 – Polazak za Beograd.

22:00 – Dolazak u Beograd.

         CENA   ARANŽMANA:    ………………………   1.650,00 din.

Aranžman obuhvata:                                                                  Aranžman ne obuhvata:

  • Prevoz na navedenoj relaciji                                         - individualne troškove
  • Turističkog vodiča
  • Troškove organizacije i vođstva puta

Način plaćanja:  gotovinski isplaćeno 7 dana pre putovanja

Poneti odgovarajuću planinarsku obuću, odeću za ovo doba godine, kabanicu, vodu i hranu. NE ZABORAVITE PASOŠ!

 

Staza do vodopada nije naporna i prelazi se za sat vremena hoda (3 km). Stazom se prolazi kroz kanjon reke Šušare. Vodopad Šušara visok je 15 m i osvaja svojom lepotom, naročito u rano proleće.

Od vodopada Šušara, šumskom stazom (nakon sat vremena hoda) izlazimo na makadamski put, kod sela Carbunari. Od ovog mesta potrebno je oko 2,5 sata hoda do Đavoljeg jezera (Lacul Dracului). Na putu do jezera nalazi se planinarsko odmorište Poiana Logor. U samom kanjonu biće potrebno savladati jedan jači uspon od 30 m visinske razlike. Spust prema jezeru je na nekim mestima strm, a u povratku predstavlja jači uspon. Savetujem dobru planinarsku obuću i štapove.

Đavolje jezero obojeno je modroplavom bojom kakva se retko viđa. Legendu o nastanku jezera možete pronaći na internetu. Iznad jezera se nalazi jedna pećina u koju se može ući. Ko nije zimogrožljiv, može se okupati u jezeru. Dvadesetak metara od jezera nalazi se reka Nera.

 

                          UZ Ovaj program važe Opšti uslovi TA „ NNK Internacional“   , Licenca OTP 14/2019

                   U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PRIJAVLJENIH PUTNIKA, ROK ZA OTKAZ ARANŽMANA JE 5 DANA PRE PUTA