Italija

2018-02-06 0 comments

SEVERNA ITALIJA

03.04.-07.04.2018

Beograd-Trst-Lido di Jesolo-Venecija-Trevizo-Vićenca-Beograd

 

*Trst je mesto gde se susreću mnoge religije, glavne crkve se nalaze tu već stolećima. Tu su i različiti arhitektonski stilovi njegovih građevina: neoklasicizam, secesija, eklektični i barokni stil, skladno se nadopunjuju, kao i rimske ruševine i građevine iz XVII veka. Očaravajući grad Trst, proteže se između oštrog Kraša do Jadranskog mora i turistima nudi doživljaj jedinstvenog i nezaboravnog boravka, kao pogranično područje i trgovačka luka s burnom prošlošću, od davnina do novijeg doba.

 

*Trevizo i Vićenca -Prelepi gradić nedaleko od Venecije zanimljiv turistima. U ovom gradu oduvek su cenili modu i uživali u dobroj ukusnoj hrani.  Prefinjeni gradić Trevizo u modnom svetu poznat je kao sedište "Benetona", među gastronomima kao središte dobre kapljice i još boljeg zalogaja, a među arhitektama i istoričarima važi za raj u kojem na malom prostoru može da se vidi čitava istorija. Trevizo je sedište poznatih kompanija; Benetton (moda), DeLonghi (klima uređaji) i RudyProject (sportske naočare). Vićenca–Prelep gradić u severnoj Italiji, sa veoma očuvanim starim gradskim jezgrom koje je pod strogom zaštitom UNESKA.Poznata je kao grad arhitekte Paladija koi je projektovao mnoga zdanja u ovom gradu, danas ima oko 115.000 stanovnika i njeno šire područje je indurstijska zona važna za celu Italiju.

 

*Lido di Jesolo -hotelsko-turističko naselje koje se nalazi na svega 30km od Venecije. Izgrađeno je nakon II Svetskog rata kada su vlasti uvidele potencijal lokacije na kojoj se mesto nalazi – sa jedne strane u Laguni di Venezia, a sa duge na obali Jadrana. U potpunosti fokusiran na turizam, Lido di Jesolo je veoma drugačiji od drugih italijanskih gradova. Njegove radnje i usluge su prilagođene posetiocima, što stvara nestvarnu atmosferu.

 

 

*Venecija– glavni grad pokrajine Veneto. Venecija je jedinstven grad nasvetu, izgrađena je na 118 malihostrva u laguni, naušćurekeBrente u Venecijanskojlaguni, sakanalimaumestoulica.

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. Dan(03.04.2018): Polazak sa dogovorenog mesta u 20 časova. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2. Dan(04.04.2018): U ranim jutarnjim časovima, dolazak u Trst. Po dolasku u Trst, obilazak pešice: Srpska crkva Sv.Spiridon, Ponte Roso… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon posete Trstu, nastavak puta ka Lido di Jesolu.Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan(05.04.2018):Doručak. Nakon doručka, polazak ka luci Punta Sabbione. Dolazak u luku i vožnja brodićem do Venecije. Obilazak Venecije u pratnji turističkog vodiča:   Obilazak grada koji je predstavljao središte moćne Mletačke republike (9. – 18. vek): Tamnica – zloglasni mletački zatvor u kojem je najčuveniji zatvorenik bio Đakomo Kazanova; Most uzdaha – jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, Duždeva palata – veličanstvena mermerna palata, sedište moći Mletačke Republike; trg Svetog Marka – „najlepši salon Evrope“, kako ga je nazivao Napoleon, bazilika Svetog Marka – neverovatna crkva sa sjajnim mozaicima, grobom evanđeliste Marka i čuvenim vizantijskim četvoropregom koji ukrašava čeonu fasadu bazilike;  Astronomski sat; palate Prokurata… Šetnja uzanim gradskim ulicama do Kanala Grande i sjajnog mosta Rialto,... Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti i poseta tržnom centru Noventa di Piave Designer Outlet https://www.outlet-malls.eu/italy/noventa-di-piave-outlet-veneto. U kasnim poslepodnevnim časovima, povratak u Lido di Jesolo. Slobodno vreme. Noćenje.

4. Dan(06.04.2018): Doručak. Napuštanje hotela oko 9h i  odlazak do Treviza. Obilazak grada u pratnji turističkog vodiča: katedrala Duomo, Palazzio dei Trecento, ulica Calmaggiore…nakon razgledanja polazak ka Vićenci. Razgledanje grada – Bazilika Paladijana, Teatro Olimpiko, crkva Santa Marija dela Korona u kojoj je sahranjen čuveni arhitekta Paladio koji je projektovao mnoga zdanja u gradu koji je pod UNESKO zaštitom. Slobodno vreme. Polazak ka Beogradu u kasnim večernjim satima i noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa pauzama radi odmora i obavljanja pasoških formalnosti.

5. Dan(07.04.2018): Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj usluge.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: ______

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • Prevoz autobusom , turističke klase sa audio, video i klima opremom;
  • - Smeštaj na bazi dva noćenja/doručak hotel usa tri zvezdice  u Lido di Jesolo. Struktura soba sa1/2, 1/3, 1/4   ležaja,  sobe sa TWCom, doručak-švedski sto;
  • Usluge vodiča - pratioca tokom putovanja;
  • Putarine, takse, parking i ulazak u gradove
  • Razgledanje prema programu putovanja;
  • Troškovi organizacije aranžmana.
  • Vožnju turističkim brodom na relaciji Punto Sabioni – Venecija – Punto Sabioni
  • Obilazak Treviza i Vićence

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Individualne troškove (Doplata za 1/1 sobu je 10€ po noćenju na regularnu cenu);
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje

- Eventualno nastale štete u autobusu i hotelu, koje se moraju izmiriti odmah na licu mesta (iz obaveznog depozita  koji se ostavlja na recepciji hotela – 20 e.).

 

 

Cena aranžmana je formirana na bazi minimum 45 plativa putnika.

Usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 15 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija NNK Internacional poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja  , polisa broj 30000003131 o 03.07.2017.. godine. Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanje Turističke agencije "NNK Internacional" , licenca br. OTP 101/2016 usklađeni sa Zakonom o turizmu