Cookies help us provide better user experience. By using our website, you agree to the use of cookies.

BEČ - BUDIMPEŠTA

2017-10-17 0 comments

BEČ - BUDIMPEŠTA

Beč je glavni grad i ujedno jedna od saveznih država Austrije, sa 1.512.000 stanovnika, jedan je od najlepših gradova u Evropi. Nalazi se na raskršću putnih pravaca sever-jug, povezujući Baltik sa Jadranom, i zapad-istok, povezujući Zapadnu Evropu sa Balkanom. Grad dostiže svoj vrhunac krajem IX veka, kada sa 2.200.000 stanovnika predstavlja prvi južno-nemački grad, kulturno središte, rečnu luku, industrijski i trgovinski centar povezan sa češkim, mađarskim i južnoslovenskim zemljama.  Centar Beča je čuveni Ring, deo grada koji je svoj urbanistički izgled dobio za vreme vladavine cara Franje Josifa. Njegova ideja je bila da se jednim bulevarom odvoji centar grada, ili Innere Stadt sa svojim palatama, pozorištima i radnjama od perifernih delova. Ring je samo jedna od 23 oblasti, koliko ih Beč ima. Užem Beču pripada 9 oblasti, a ostale obuhvataju i predgrađa.

Budimpešta – Svako ko je barem jednom posetio ovu lepoticu na Dunavu zasigurno je morao ostati bez daha. Božanstvenim mostovima povezani, Budim i Pešta spajaju se u savršenstvo zvano Budmipešta. Budimpešta, “kraljica Dunava”, grad mnogobrojnih termi i bivša prijestolnica Ugarskog kraljevstva. Predivna u svako doba godine, rascvetana u proleće, mesto je koje se treba videti.

Program putovanja:

1.dan 08.11.2017 Beograd-Beč

Sastanak grupe u 21:30h kod Dunav stanice (okretnica autobusa 33,48). Polazak u 22:00h. Noćna vožnja preko Srbije, do Mađarske, sa kraćim usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i odmora.

2.dan 09.11.2017 Beč

Dolazak u Beč u ranim časovima (06:00h).  Panoramsko razgledanje grada, sa pešačkom info turom: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, Burg teatar, katedrala Sv.Stefana, dvorac Belvedere.

Katedrala Svetog Stefana se nalazi na popularnom Stephansplatzu. Sagrađena je u dvanaestom veku, i jedan je od prepoznatljivijih primera gotske arhitekture. Na njoj se nalazi predivan mozaični krov, sa preko 200 000 crepova, a u katedrali zvoni čak 23 zvona. Jedno od njih, zvono Svete Marije, teško je 20 tona, zbog čega je ujedno i najteže zvono u Austriji, a drugo u Evropi. Sa vrha katedrale se pruža predivan pogled na Beč. Belvedere  palata je bila letnja rezidencija čuvenog austrijskog princa Eugena Savojskog, koji predvodio herojsku odbranu Beča u bici sa Turcima. Palata je sačinjena od Gornjeg i Donjeg Belvederea, i u njoj se danas nalazi Austrijska galerija, sa kolekcijom remek dela austrijskih i francuskih slikara. Palata Hofburg je poznata po tome što se u njoj nalazilo sedište Habzburškog carstva. Kompleks palate građen je od trinaestog, pa sve do kraja devetnaestog veka, a danas se u njoj nalazi rezidencija austrijskog predsednika. S pravom se naziva „ grad u gradu “, jer se prostire na površini od 240 000 kvadratnih metara, i sastoji se od 18 krila. U njoj se nalazi Schatzkammer, najznačajnija svetska riznca, u kojoj se čuva carska kruna Svtog Rimskog Carstva. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta. U ranim popodnevnim satima smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti, poseta najvećem tržnom centru Evrope SITYSUD u blizini hotela. Noćenje.

3.dan 10.11.2017 Beč

Doručak. Nakon doručka, odlazak na razgledanje dvorca Schonbrunn, letnje rezidencije carske porodice Habsburgovaca. Šetnja vrtovima, odlazak do Gradske palate Liechtenstein sa vrtovima i malim jezercem. Šenburn ( Schönbrunn ) palata je jedan od simbola Beča. U prevodu znači „ lepi bunar “, po buarima koji su se nalazili u ovom kompleksu. Palata se sastoji od preko 1 400 prostorija, zbog čega je mnogi nazivaju i Mini Versaj. Velikoj poseti Šenburnu doprinosi i park sa vrtovima, koji su verovatno najlepši u Beču. Zbog svog istorijskog značaja, Šenburn se od 1996. godine nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Ovo je svakako nezaobilazna atrakcija grada Beča. Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru grada za individualne aktivnosti i boravak u centru Beča. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan 11.11.2017 Budimpešta – Beograd

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotelskih soba i polazak u pravcu Budimpešte. Dolazak u Budimpeštu i obilazak grada u pratnji turističkog vodiča: Trg Heroja, Opera, dvorac Vajdhunjadi, Parlament, Andraši bulevar, bazilika Sv Ištvana.. Lepoti Budimpešte doprinose 9 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi. U večernjim časovima, polazak za Beograd.

5.dan 12.11.2017 Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima (do 02:00h). Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA: 105 eur

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
  • Smeštaj u Beču (2 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu Bock Brunn 4*
  • Licenciranog turističkog vodiča tokom puta
  • Pratioca grupe
  • Razgledanje prema programu
  • Troškove organizacije i vođenja aranžmana

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 4 € (osobe od 19 – 69 god.)
  • Mogućnost fakultativnog izleta – voznja brodom i plovidba Dunavom – 12 eur
  • Individualne troškove
  • Eventualno nastale štete u autobusu ili hotelu – koje moraju biti izmirene na licu mesta uz obavezan deposit koji se ostavlja na recepcija hotela

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije aranžmana, ostatak isplatom u celosti 15 dana pre korišćenja aranžmana

Hotel Böck-Brunn je smešten u Brun am Gebirgeu (Brunn am Gebirge), u južnim predgrađima Beča, nadomak auto-puteva A2 i A21. Gostima je na raspolaganju direktan, besplatan pristup parku od 10 hektara sa jezerom površine 20.000 m² u kome se može plivati. Sobe sadrže nameštaj od trešnjinog drveta, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo. Pojedine smeštajne jedinice uključuju mini-bar. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti. Tržni centar SCS udaljen je 1,5 km od hotela. Tramvaj Badner Ban (Badner Bahn) nudi vezu sa Bečkom državnom operom u centru Beča za manje od 30 minuta, kao i do banjskog grada Badena.  U objekat se ulazi do 14:00 časova, a izlazi poslednjeg dana boravka do 09:00h.

Tržni centar SCS (Shopping City Sud) - Ne samo da je najveći u Austriji, nego u svojoj ponudi ima izbor dizajnerskih brendova, koji su pristupačniji našem tržištu. Nalazi se južno od Beča, u mestu Vosendorf. U njemu ima preko 330 prodavnica, među kojima su i najpoznatije robne marke (Zara, H&M, C&A, Guess, Benetton, Mediamarkt, Ikea itd.). Tržni centar se sastoji iz više objekata. Na recepciji objekata Garden Mall i Water Mall možete dobiti sve potrebne informacije, koje će Vam pomoći da se snađete u SCS-u, i olakšati šoping. Kupci mogu koristiti besplatan WI FI u celom tržnom centru, i na nekoliko mesta dopuniti baterije na svojim mobilnim telefonima. Ako Vas iznenadi kiša, ne dozvolite da Vam pokvari raspoloženje, nego potražite na recepciji da iznajmite kišobran, i nastavite da uživate u raznovrsnoj ponudi po povoljnim cenama (videti u daljem tekstu – World of SCS Card). Takođe, nemojte da Vas brine gde ćete sa kesama i torbama jer u tržnom centru SCS, postoje ormarići za odlaganje stvari. Obezbeđen je parking za 10000 vozila, kao i mesta za punjenje električnih automobila. Od tržnog centra do Beča saobraćaju autobusi (linije 207, 265, B17). Takođe, postoji SCS Ikea Bus, koji je besplatan i vozi od U6 Siebenhirten stanice (Ponedeljak – subota) do tržnog centra SCS. Informacije o polascima i usputnim stanicama, možete pronaći na zvaničnom sajtu tržnog centra. Taksi vozila ćete pronaći do ulazima 5 i 1 (uveče). Vozom, od Opere u centru Beča, možete doći do stanice Vosendorf u blizini SCS. Vlasnici World of SCS kartice ili Ikea Family kartice, mogu se besplatno prevesti tramvajem od Siebenhirtena do SCS (Ponedeljak – Petak: 08:30 – 22 h, Subota: 08:30 – 19 h). Ukoliko želite nekome nešto da poklonite ali niste sigurni šta bi bilo idealno, možete kupiti Shopping Card De Luxe, koja se može koristiti u 450 prodavnica i restoranima u SCS-u, ali i Donau Zentrum tržnom centru u Beču. Kartica World of SCS card se može poručiti online ili uzeti na licu mesta, i koristiti za besplatan prevoz, privatni parking na nivou P4, besplatnu čašu vina prilikom prve posete Sektbar-u, besplatno iznajmljivanje kišobrana, posebne pogodnosti u nekim od prodavnica.Pored ostalih svetskih brendova, u SCS tržnom centru se nalazi popularan brend Primark, u kojem se mogu pronaći obuća, odeća, stvari za kuću po veoma niskim cenama. U jednoj od najvećih prodavnica italijanske obuće u Evropi – Pittarello, može se naći širok spektar modela, boja i oblika po senzacionalnim cenama. Takođe, jedna od vodećih norveških modnih kuća za mlade, Bik Bok, je obogatila austrijski modni svet. Bik Bok postavlja svake nedelje jedinstvene, nove, kreacije u širokom opsegu, tako da svaka žena može da pronađe svoj favorit (www.bikbok.com/at).

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije „NNK International“, licenca br. OTP 200/2010 usklađeni sa Zakonom o turizmu