Dvorci Vojvodine 2019

2018-04-25 0 comments

 /12.05 / 16.06 / 14.07 / 25.08 / 22.09 / 27.10.

 

 

Priča o usamljenim, bajkovitim mestima za luksuzno stanovanje, odmor i zabave nekadašnjih veleposedničkih, vojnih, trgovačkih i zanatskih porodica tadašnje Austrougarske monarhije koja će verovatno zauvek ostati tajna za sve nas, uprkos svojoj lepoti i inspirativnosti, a sve zbog nedostatka pisanih dokumenata. Dvorci i letnjikovci Vojvodine nastajali su tokom XVIII, XIX i početkom XX veka, pa su prema tome i stilovi građenja ovih objekata različiti i pripadaju prelaznom periodu od baroka do klasicizma. Bogatstvo graditeljskog, istorijskog, kulturnog, ekonomskog i turističkog nasleđa, zasnovano je na raznovrsnosti kulturnih dobara, u čemu dvorci i letnjikovci Vojvodine, kao i njihovi parkovi imaju posebno mesto.

 

Polazak iz Beograda u 8h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre puta). Vožnja do Kulpina i obilazak dvorca Dunđerskih kojeg je od porodice Stratimirović otkupio veleposednik Lazar Dunđerski. Ovo je jedan od najčuvenijih među 80 kaštela, letnjikovaca i tvrđava u Vojvodini, u kome je snimljena serija "Sva ta ravnica" a koji je od 1993. godine Poljoprivredni muzej. Jedinstvena ustanova tog tipa u regionu, okružena je parkom površine četiri hektara koji je takođe spomenik prirode. Put se nastavlja prema Bečeju i poseta dvorcu Fantast, imanja veleposednika Bogdana Dunđerskog koji je bio, bez sumnje, najzanimljivija ličnost pomenute porodice i vlasnik čuvenog dvorca. Nastavljamo do Novog Bečeja i do dvorca Sokolac. Dvorac je izgradio Lazar Dunđerski u poslednjim decenijama 19. veka. Dvorac je dobila u miraz Emilija Ivanović, kćerka Lazara Dunđerskog, kao i čitavo imanje koje se zvalo "Veliki salaš", u kome je poslednje dane zivota provela Lenka Dundjerski. Dvorac nije u najboljem izdanju, nije otvoren za svakodnevne posete, ali za našu posetu ce otvoriti vrata i imaćemo priliku da pogledamo portret Lenke Dunđerski u prirodnoj veličini. Slobodno vreme u Novom Bečeju, šetnja i uživanje na keju Tise. 

            Vožnja preko Zrenjanina do najstarije crkve u Vojvodini izgrađenoj 1713. godine. Prolazak pored kaštela Ečka. Dvorac je početkom XIX veka u takozvanom engleskom stilu izgradio Lukin sin Agošton Lazar. Imanje i dvorac je 1870. godine otkupio grof Feliks Ornonku. Kaštel je sada hotel sa 4*.

U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Dolazak u večernjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA:   1990,00 din  sniženo  1190,00 din

deca do 12 godina 1000,00 din

Način plaćanja:

- 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put

- platnim karticama DINA,VISA, MAESTRO, MASTER CARD,

AMERICAN EXPRESS

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
- obilazak dvorca Kulpin, Fantast, Sokolac
- usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)            
- troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualne troškove

- ulaznicu za sve dvorce – 300,00 din (plaća se vodiču u autobusu)

 

***Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima 
u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

 

*** U TERMINU 16.06. U NOVOM BEČEJU SE ODRŽAVA MANIFESTACIJA CVETANJE TISE TAKO DA POSTOJI MOGUĆNOST POSETE MANIFESTACIJI

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

ORGANIZATOR PUTOVANJA  NNK INTERNACIONAL  licenca OTP 14/2019