Krupajsko jezero 2019

2018-02-22 0 comments

 

JEDNODNEVNI IZLET

Beograd – Smederevo - manastir Gornjak –Krupajsko jezero – Beograd

 

 

 

08:00 h – Polazak ispred Železničke stanice . Polazak ka Smederevu. Dolazak u Smederevo. Panoramsko razgledanje Smedereva. Obilazak Smederevske tvrđave. Smederevo je poznat istorijski grad, koji potiče iz 1430. godine, kada je podignuta tvrđava za odbranu doline Morave od upada Turaka. Tvrđava je izgrađena u obliku nepravilnog trougla, na površini od 10 hektara sa 25 kula. Mada je znatno oštećena 1941. godine, značajno je turističko izletište.

Obilazak Smedereva: crkva Sv. Đorđa u centru grada, dud blizu gimnazije, star preko 250 godina, ispod kojeg je Karađorđe 1805. godine primio od Turaka ključeve tvđave-grada, spomenik Dimitriju Davidoviču, prvom uredniku “Srpskih novina”, rad vajara Lojza Dolinara,  Gradski muzej.

Nakon obilaska Smedereva, put nastavljamo ka manastiru Gornjak koji se nalazi u Gornjačkoj klisuri na levoj obali Mlave. Zadužbina je kneza Lazara. Obilazak manastira i nastavak puta za Krupajsko vrelo – jednu od prirodnih retkosti i obeležja ovog kraja. Svojom jedinstvenom lepotom , ovo izvorište , koje je na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Ručak u restoranu “Krupajsko vrelo''.  Nakon ručka slobodno vreme za individualne aktivnosti.... Polazak za Beograd u večernjim satima.

 

 

Cena aranžmana obuhvata:

  • prevoz autobusom visoke turističke klase sa svim atestima (klima, tv)
  • vodiča tokom putovanja
  • organizaciju i vođstvo puta

 

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • individualne troškove
  • ulaznice za lokalitete
  • rucak u  restoranu 

 

CENA IZLETA:  1500,00 DINARA

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija NNK Internacional poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja  , polisa broj 30000011171 o 25.02.2019.godine. Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje.


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije NNK Internacional, licenca br.OTP 14/2019 od 20.03.20169. usklađeni sa Zakonom o turizmu