Cookies help us provide better user experience. By using our website, you agree to the use of cookies.

TREBINJE - VIŠEGRAD - ANDRIĆ GRAD

2017-10-19 0 comments

Višegrad leži na reci Drini, u prostranoj kotlini, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od retkih proširenja u toku reke Drine koji se sastoji delimično od visokih klisura i planina.

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. Kompleksom upravlja preduzeće Andrićgrad d.o.o. čiji su vlasnici poznati srpski reditelj Emir Kusturica i opština Višegrad zajedno sa Vladom Republike Srpske.

Trebinje je grad i opština u Istočnoj Hercegovini, u Bosni i Hercegovini. Administrativno pripada Republici Srpskoj. Nalazi se na tromeđi BiH, Hrvatske i Crne Gore. Od Dubrovnika je udaljeno 27 km, od Herceg Novog 45 km. Susjedne opštine su mu RavnoLjubinje i Bileća.

 

Program putovanja:

1.dan: Beograd – Višegrad - Trebinje

Polazak ispred škole u 06:00h. Vožnja preko Čačka, Užica ka Višegradu. Usputna zadržavanja prema potrebi. Dolazak u Višegrad oko podneva. Obilazak Andrić Grada: Trg Nikole Tesle, renesansno pozorište, vizantijski dvor, karavansaraj, replika manastira Dečani, gradska kuća Visegrada: čuveni most Mehmet Paše Sokolovića na Drini.  Nastavak putovanja ka Trebinju. Dolazak u mesto Mosko  i smestaj u Motel Acimovic. Motel se nalazi 13-14km pre Trebinja. Po dogovoru sa putnicima, moguc je odlazak u Trebinje fakultativno. Povratak u Motel. Večera. Noćenje.

2.dan: Trebinje – Beograd

Doručak. U 08:30h polazak za Trebinje. Po dolasku u Trebinje, obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodiča. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima, crkvu Gračanicu. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon toga, odlazak u Manastir Tvrdoš. Poseta Manastiru. Povratak u Trebinje. Ukoliko bude 20 i više zainteresovanih putnika za posetu Dubrovniku, grupa odlazi, a ostatak grupe koja ne ide za Dubrovnik, ostaje u Trebinju do povratka iz Dubrovnika. Polazak za Beograd u dogovoru sa vodičem. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj usluge.

CENA ARANŽMANA: 8.086,23

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz visokoturističkim autobusima na navedenim relacijama
  • Smeštaj u Hotelu Aćimović 3* u Trebinju na bazi 1 polupansiona
  • Međunarodno putničko osiguranje
  • Usluge turističkog vodiča
  • Troškove organizacije

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Fakultativni odlazak u Dubrovnik – 20 eur uključuje samo prevoz i vodiča do Dubrovnika, razgledanje grada je individualno
  • Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA: U ratama, po prodajnom kursu Bance Intese na dan uplate

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije „NNK International“, licenca br. OTP

101/2016 usklađeni sa Zakonom o turizmu