Trebinje

2018-02-27 0 comments

 

                            

 

Višegrad leži na reci Drini, u prostranoj kotlini, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od retkih proširenja u toku reke Drine koji se sastoji delimično od visokih klisura i planina.

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. Kompleksom upravlja preduzeće Andrićgrad d.o.o. čiji su vlasnici poznati srpski reditelj Emir Kusturica i opština Višegrad zajedno sa Vladom Republike Srpske.

Trebinje je grad i opština u Istočnoj Hercegovini, u Bosni i Hercegovini. Administrativno pripada Republici Srpskoj. Nalazi se na tromeđi BiH, Hrvatske i Crne Gore. Od Dubrovnika je udaljeno 27 km, od Herceg Novog 45 km. Susjedne opštine su mu RavnoLjubinje i Bileća.

Ostrog   je manastir Pravoslavne crkve smešten uz skoro vertikalnu liticu visoko na planini ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom.

 

 

Program putovanja:

 

1.dan: Beograd – Višegrad - Trebinje

Polazak ispred Železničke stanice u 06:30h . Vožnja preko Čačka, Užica ka Višegradu. Usputna zadržavanja prema potrebi. Dolazak u Višegrad u prepodnevnim časovima. Obilazak Andrić Grada: Trg Nikole Tesle, renesansno pozorište, vizantijski dvor, karavansaraj, replika manastira Dečani, muzej Ive Andrića, gradska kuća i Visegrada: čuveni most Mehmet Paše Sokolovića na Drini.  Nastavak putovanja ka Trebinju. Po dolasku u Trebinje, obilazak grada uz laganu šetnju preko Arslanagića mosta iz XVI veka sagrađenom od kamena. Prelazimo preko reke Trebišnjice jedne od najvećih ponornica u Evropi i dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel.Obilazak Hercegovačke Gračanice. Večera. Noćenje.

 

 

 

2.dan: Trebinje – Ostrog - Beograd

Doručak. Nakon doručka, poseta užem jezgru Trebinja, kao i poseta manastiru Tvrdoš. Nakon posete manastira , putovanje preko Nikšića ka manastiru Ostrog. Po dolasku pod Ostrog upoznavanje sa Donjim i Gornjim manastirom uz otvorenu mogućnost provođenja ostatka vremena u razgovoru sa duhovnicima, kupovini svete vode, svetog ulja, ikona , molitvenika , knjiga…Nakon obilaska manastira polazak za Beograd preko Žabljaka. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

 

 

CENA ARANŽMANA: 67 EUR ( polupansion)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz visokoturističkim autobusima na navedenim relacijama
  • Smeštaj u Hotelu Aćimović 3* u Trebinju na bazi  odabrane usluge
  • Međunarodno putničko osiguranje
  • Usluge turističkog vodiča
  • Troškove organizacije

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 

  • Individualne troškove

 

NAČIN PLAĆANJA: U rate, po prodajnom kursu Bance Intese na dan uplate

 

Hotel „Aćimović 3*“ – nedaleko od centra svega 5 minuta hoda u mirnoj zoni pored reke Trebišnjice. Raspolaže sa 26 moderno-opremljenih soba sa ukupno 80 ležajeva. Sve sobe su opremljene LCD Tv , mini bar i WI-FI.

Potvrda o garanciji putovanja:

Turistička agencija NNK Internacional poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja  , polisa broj 30000003131 o 03.07.2017.. godine. Akcionarskog društva za osiguranje Milenijum osiguranje.

 

                Aranžman je  rađen na bazi 45 putnika

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije „NNK International“, licenca br. OTP

101/2016 usklađeni sa Zakonom o turizmu